Workshops voor leerlingen

Tussen 11 oktober en 5 november kun je als leerkracht je klas inschrijven voor een gratis workshop naar keuze. Alle workshops vinden plaats bij jou op school. Je kunt kiezen uit de volgende onderwerpen*:

• Scratch – leer hoe je een game moet programmeren. Scratch is heel geschikt voor groepen waar de meeste leerlingen nog niet zo veel ervaring hebben met programmeren.
  • SNAP! – met SNAP! ontwikkelen je leerlingen op een leuke en speelse manier hun programmeervaardigheden verder. Deze workshop is vooral geschikt voor groepen die al bekend zijn met Scratch.
  • Micro:Bit – met deze minicomputer met allerlei sensoren maken je leerlingen bijvoorbeeld een stappenteller of versturen ze elkaar berichten. Lekker interactief!
  • Stop Motion – ken je Buurman & Buurman? Dat is een mooi voorbeeld van StopMotion. In deze workshop maken je leerlingen hun eigen animatie rondom het thema klimaat.
  • White Hat Hacken – in deze workshop gaan je leerlingen proberen om – met toestemming natuurlijk! – in te breken in een website. Leerlingen leren de basis voor veilig internetgebruik.

Het aantal workshops dat we aanbieden is beperkt. Schrijf je dus nu snel in! Je kunt je klas ook inschrijven als je nog niet zeker weet of je deel wilt nemen aan de Duurzame Design Award.

*Voor deze workshops dien je als school een chromebook of laptop per twee leerlingen beschikbaar te hebben.

Schrijf je nu in!