Sustainable

Design Game

Stimuleer een onderzoekende en creatieve houding en motiveer leerlingen om samen de beste oplossing te bedenken voor de design challenge!

Design Thinking

Bij de Design Thinking methode doorloop je op een gestructureerde manier een aantal stappen, die je helpen om samen met anderen, op een vrije en creatieve manier de beste oplossing te vinden voor een complex probleem.

Maar Design Thinking is veel meer dan alleen een methode: Design Thinking is een andere manier van denken. Een Design Thinker is nieuwsgierig en niet bang om te experimenteren en daarvan te leren. Een Design Thinker combineert kritisch en rationeel denken met creativiteit en optimisme, vertrouwen in het proces en vertrouwen in elkaar!

Bij Design Thinking staan mensen en hun behoeften centraal. We noemen dit ‘human centered design’.

Een Design Thinker gelooft in de meerwaarde van ieders inbreng en het belang van verschillende perspectieven, los van je rol of expertise in het proces. Het is een manier van werken die je uitnodigt verantwoordelijkheid te nemen, erop uit te gaan, onderzoek te doen, te experimenteren en te verbeteren.

Lees volledig artikel

Duurzaamheid in Virtual Reality

Design Thinking is een goede aanpak om te werken aan de complexe, duurzame uitdagingen waar onze wereld momenteel mee te maken heeft. Maar wat is “Duurzaam” en “Duurzaamheid” nu eigenlijk precies en hoe kun je nu duurzame keuzes maken?

Iedere Design Challenge begint daarom met de vraag “wat is eigenlijk duurzaamheid?”. Om dit te begrijpen gaan leerlingen op reis in het Virtual Reality ruimteschip van DesignWeek@School om dit zelf te ervaren en maken zij op een leuke manier kennis met Virtual Reality!

Tijdens deze expeditie leren leerlingen wat duurzaamheid betekent volgens het wetenschappelijk raamwerk van The Natural Step. En ervaren zij welke 4 spelregels gelden om duurzame keuzes te maken voor mens en natuur.

Vanuit hun eerste ruimtereis gaan leerlingen verder met hun design challenge en gaan met de spelregels aan de slag bij het bedenken van oplossingen voor hun Duurzame Design Challenge!

Benieuwd hoe een Design Dag er precies uit ziet? Stuur ons een bericht en we sturen je geheel vrijblijvend meer informatie toe.