Design Award

Stad van de Toekomst

Ontwerp en bouw de Stad van de Toekomst en win met jouw klas de Sustainable Design School Award 2020/2021!

Stad van de Toekomst

Wist je dat er steeds meer mensen in de stad komen wonen? In deze challenge ontwerpen leerlingen uit groep 7 en 8 de duurzame stad van de toekomst. In deze stad is er voor nu en voor alle generaties die na jou komen genoeg ruimte om veilig en gezond te leven, te wonen en te werken, om voedsel te verbouwen en natuurlijk willen we ook niet dat het afval tot aan onze oren komt!

Leerlingen gebruiken bij het oplossen van deze challenge de online Design Thinking game. Deze game begeleidt zowel leerling als leerkracht door het Design Thinking proces. In de fases onderzoeken en begrijpen bepalen de leerlingen in teams voor welk probleem zij een oplossing willen bedenken. In de fases bedenken en uitproberen werken zij deze oplossing uit in een prototype. Natuurlijk speelt nieuwe technologie hierbij een belangrijke rol: teams kunnen kiezen om een app te ontwikkelen, een robot of maquette met BYOR, een game of een andere oplossing naar keuze te bouwen!

DesignWeek@School organiseert deze design challenge samen met SAP Nederland en deelname is helemaal gratis!

Meld je nu gratis aan!

Hoe werkt het?

In december komen we “Covid proof” langs op school. Je ontvangt de challenge box met alle materialen en krijgt uitleg over onze Design Thinking aanpak. Je maakt ook digitaal kennis met jouw innovatie coach die je gaat begeleiden en bij wie je terecht kunt met al je vragen!

Op 5 januari wordt de challenge spetterend, digitaal geopend met alle deelnemende klassen. Vervolgens gaan leerlingen teams in januari tm half februari aan de slag om de uitdagingen van de stad van de toekomst te onderzoeken, oplossingen te bedenken en samen een prototype van de stad te maken.

Wanneer je precies aan de challenge werkt mag je helemaal zelf bepalen. Houd rekening met ongeveer 5 weken en gemiddeld 2 uur per week. Elk team gebruikt onze online design thinking game met alle lesmaterialen. Je persoonlijke coach helpt jou als leerkracht om er voor iedereen een mooie ervaring van te maken!

Iedere klas maakt een digitale, interactieve presentatie van hun stad van de toekomst met alle innovatieve oplossingen. De presentaties worden beoordeeld door de vakjury, die slimme en creatieve oplossingen natuurlijk zeer waardeert!

Tijdens het feestelijke afsluitende pitch evenement wordt eind februari de winnaar bekend gemaakt. De winnende school ontvangt de Sustainable Design School Award en een mooi prijzenpakket!

Meld je nu gratis aan!

Meld mij gratis aan

Na aanmelding ontvang je meer informatie over je deelname.

  • Voer een getal tussen 1 en 4 in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever even direct bellen?

Floor Coonen

Oprichter & Programma coördinator