Design Award

Stad van de Toekomst

Ontwerp en bouw de Stad van de Toekomst en win met jouw klas de Sustainable Design School Award 2020/2021!

Stad van de Toekomst

Wist je dat er steeds meer mensen in de stad komen wonen? In deze challenge ontwerpen leerlingen uit groep 7 en 8 de duurzame stad van de toekomst. In deze stad is er voor nu en voor alle generaties die na jou komen genoeg ruimte om veilig en gezond te leven, te wonen en te werken, om voedsel te verbouwen en natuurlijk willen we ook niet dat het afval tot aan onze oren komt!

Leerlingen gebruiken bij het oplossen van deze challenge de online Design Thinking game. Deze game begeleidt zowel leerling als leerkracht door het Design Thinking proces. In de fases onderzoeken en begrijpen bepalen de leerlingen in teams voor welk probleem zij een oplossing willen bedenken. In de fases bedenken en uitproberen werken zij deze oplossing uit in een prototype. Natuurlijk speelt nieuwe technologie hierbij een belangrijke rol: teams kunnen kiezen om een app te ontwikkelen, een robot of maquette met BYOR, een game of een andere oplossing naar keuze te bouwen!

DesignWeek@School organiseert deze design challenge samen met SAP Nederland en deelname is helemaal gratis!

Meld je nu gratis aan!

De design challenge start in november met een “Covid proof” introductie bijeenkomst voor leerkrachten. Hier krijg je uitleg over de challenge en de Design Thinking aanpak. Ook maak je kennis met de coaches die je zullen begeleiden en bij wie je terecht kunt met al je vragen!

In de periode januari tm half februari gaan leerlingen in teams aan de slag om de uitdagingen van de stad van de toekomst te onderzoeken, te begrijpen, oplossingen te bedenken en samen een prototype van de stad te maken.

Wanneer je precies aan de challenge werkt mag je helemaal zelf bepalen. Houd rekening met ongeveer 5 weken en gemiddeld 2 uur per week. Elk team maakt gebruik van onze online design thinking game met alle lesmaterialen. Je persoonlijke coach helpt jou als leerkracht tijdens het hele proces om er voor iedereen een mooie ervaring van te maken!

Per klas mag één team eind februari de oplossing aan een vakjury presenteren bij het feestelijke afsluitende pitch evenement. De winnende school ontvangt de Sustainable Design School award en natuurlijk een mooi prijzenpakket!

Meld je nu gratis aan!

Meld mij gratis aan

Na aanmelding ontvang je meer informatie over je deelname.

• Voer een getal tussen 1 en 4 in.