Stop

klimaatverandering!

Op aarde wordt het gemiddeld steeds warmer. Ook is ons weer extremer geworden. Wat denk je bijvoorbeeld van de afgelopen droge hete zomers en de overstromingen deze zomer. Daar moeten we wat aan doen!

Stop klimaatverandering!

In deze Duurzame Design Award leren leerlingen wat belangrijke oorzaken zijn voor klimaatverandering en bedenken ze zelf oplossingen om verdere klimaatverandering te stoppen.

Leerlingen gebruiken bij het oplossen van deze challenge onze online design thinking game. Deze game begeleidt zowel leerling als leerkracht door het design thinking proces. In de fases onderzoeken en begrijpen bepalen de leerlingen in teams voor welk probleem zij een oplossing willen bedenken. In de fases bedenken en uitproberen werken zij deze oplossing uit in een prototype. Natuurlijk speelt nieuwe technologie hierbij een belangrijke rol: teams kunnen kiezen om een app te ontwikkelen, een game of een andere oplossing naar keuze te bouwen!

DesignWeek@School organiseert deze Duurzame Design Award voor de tweede keer samen met SAP Nederland. Deelname is gratis: je betaalt alleen een ‘commitement fee’ van €45,-.

Schrijf je nu in!

Op 6 december is de kick-off voor docenten. In korte tijd vertellen we je alles wat je moet weten om aan deze uitdagende en leuke challenge deel te kunnen nemen. Je maakt ook kennis met jouw innovatie coach die je gaat begeleiden en bij wie je terecht kunt met al je vragen! Tot slot ontvang je de challenge box met alle materialen.

Op 11 januari wordt de challenge spetterend, digitaal geopend met alle deelnemende klassen. Vervolgens gaan leerlingteams in januari t/m 25 februari aan de slag om de uitdagingen van klimaatverandering te onderzoeken, oplossingen te bedenken en samen een prototype van hun oplossing te maken.

Wanneer je precies aan de challenge werkt mag je helemaal zelf bepalen. Houd rekening met ongeveer 5 weken en gemiddeld 2 uur per week. Elk team gebruikt onze online design thinking game met alle lesmaterialen. Je persoonlijke innovatiecoach helpt jou als leerkracht. Zo maken we er voor iedereen een mooie ervaring van!

Iedere klas maakt een digitale, interactieve presentatie van hun innovatieve oplossing(en) om verdere klimaatverandering te stoppen. De presentaties worden beoordeeld door de vakjury, die slimme en creatieve oplossingen natuurlijk zeer waardeert! Ook kijkt de jury naar hoe de teams het design thinking proces hebben doorlopen en wat zij onderweg hebben geleerd. De reis is immers minstens zo belangrijk als de bestemming!

Tijdens het feestelijke afsluitende pitch evenement op 18 maart wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnende school ontvangt de Sustainable Design Award en een mooi prijzenpakket!

Meld je nu aan!