Corporate Responsibility

Heeft jouw bedrijf oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen? En geloof jij in de combinatie van technologie en creativiteit als motor voor duurzame oplossingen voor de samenleving? Dan maken we graag kennis!

DesignWeek@School biedt scholen een innovatief en uitdagend onderwijsprogramma waarin leerlingen samen met hun leerkracht op reis gaan in de wereld van technologie, design thinking en duurzaamheid.

Wij doen dit samen met partners uit het bedrijfsleven: ondernemingen die hun medewerkers in staat stellen om passie en expertise in te zetten voor het onderwijs van de toekomst. We dragen bij aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers en de invulling van uw CR-beleid.

Medewerkers van de toekomst

The principal goal of education is to create men and women who are capable of doing new things, not simply repeating what other generations have done” (Jean Piaget). In de huidige tijd van snelle ontwikkelingen geldt dit uitgangspunt nog meer. We moeten investeren in het meegeven van de “skills of the future” aan jonge mensen.

Het onderwijs wil innoveren, maar veel van deze nieuwe ontwikkelingen bereikt hen slechts mondjesmaat. Om mensen op te leiden met de kennis en vaardigheden waar het bedrijfsleven om staat te springen, zullen onderwijs, bedrijfsleven en overheid samen moeten werken.

Het onderwijsconcept van DesignWeek@School brengt onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar en leert leerlingen én hun leerkrachten de “skills of the future” toe te passen bij het oplossen van complexe problemen.

Wil je ook bijdragen aan de innovatie van ons onderwijs? Neem dan contact met ons op.

Betrokken medewerkers

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) of Corporate Responsibility (CR) is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat bedrijven die zich inzetten voor de maatschappij meer tevreden werknemers en minder verloop hebben. Ook trekken ze makkelijker jong talent aan. De resultaten van deze ondernemingen zijn beter op zowel de korte als lange termijn.

Wij geloven dat het bundelen van talenten en kennis de oplossing is voor een duurzamere samenleving. DesignWeek@School nodigt je graag uit om samen met ons invulling te geven aan de manier waarop je maatschappelijke impact wil hebben.

Draag ook actief bij aan onze samenleving en help mee om nog meer kinderen en scholen te bereiken door het inzetten van je eigen expertise, vrijwilligers of met financiële steun. Samen werken we aan positieve impact!

dennis

Hoe kan jouw bedrijf bijdragen?

De projecten van DesignWeek@School richten zich op het snijvlak van nieuwe technologie, design thinking en duurzaamheid. We vertalen complexe, duurzame problematiek naar uitdagingen die dicht bij de belevingswereld van kinderen liggen en geven ze de tools om hiervoor zelf oplossingen te bedenken en te bouwen. Wij kunnen daarbij niet zonder jouw expertise! Jouw bedrijf kan bijdragen aan onze projecten door:

• je medewerkers in staat te stellen als vrijwilliger te ondersteunen;
  • bij te dragen aan het ontwikkelen van onze innovatieve lesprogramma’s op het gebied van nieuwe technologie als VR/AR, mediawijsheid, data, security, coderen;
  • mee te helpen met de ontwikkeling van ons aanbod van duurzame thema’s gekoppeld aan de Sustainable Development Goals;
  • financiële ondersteuning voor de doorontwikkeling van lesprogramma’s of de uitvoering van designweken op scholen;
  • het ter beschikking stellen van lesmiddelen (laptops, tablets, etc.).

Neem contact met ons op voor een aanbod op maat.

Wat anderen zeggen

Derekterhofstede

Derek ter Hofstede – Nextview

DesignWeek@School is een geweldige manier om kinderen spelenderwijs in aanraking te laten komen met IT. Ik help daarom elke keer weer met veel plezier mee aan DesignWeek@School. Het geeft veel voldoening om te zien dat kinderen het erg leuk vinden om oa robots, apps te programmeren en te ontwikkelen. De docenten verbazen zich vaak over hoe eenvoudig het eigenlijk is. Zo stomen we kinderen met veel plezier klaar voor de 21ste eeuw!

JudithHeesen

Judith Heesen – Provincie Limburg

Voor Dutch Earthweek heeft DesignWeek@School een workshop op maat ontwikkeld. Tijdens de eendaagse workshop zijn wij aan de slag gegaan met de afvalproblematiek. Een enorm succes! Een intensieve, maar enorm leuke dag voor zowel de kinderen als ook de aanwezige volwassenen. Floor en Jan-Willem wisten hun enthousiasme snel over te brengen op alle deelnemers. Hartelijk dank hiervoor!

Onderwijsteam Montessorischool – Castricum

Heel veel dank voor een super inspirerende week!

harold donkers

Harold Donkers – Adjunct directeur OBS Brandevoort – Helmond

Onze DesignWeek was het startpunt voor enkele mooie stippen aan de horizon. We ervaren dat dit in een enorme stroomversnelling is geraakt, door dit proces samen vorm te geven met de Designweek@school. Doordat we gericht en actief ons netwerk aan het uitbreiden zijn, ontstaan er nieuwe kansen en mogelijkheden voor samenwerking met (educatieve) partners zoals ouders, lokale bedrijven en andere organisaties. De samenwerking met DesignWeek@School ligt hier mede aan ten grondslag. Mooi om te ervaren dat we als echte partners optrekken in dit proces. Complimenten aan DesignWeek@school!

Miron Hageman

Miron Hageman – Directeur OBS de Koningslinde – Vught

“Als ik het voor het zeggen had dan zou ik zeggen, implementeer de DesignWeek@School op alle scholen. Het creatief denken, oplossingen bedenken, samenwerken …alles komt eigenlijk samen bij design thinking, computational thinking en programmeren wat we deze week gedaan hebben.”