Design Dag

Leer innoveren met behulp van onze Design Thinking aanpak voor kinderen en gebruik nieuwe technologie om je oplossing te bouwen en te presenteren!

Een DesignDag staat voor één of twee dagen vol plezier en leren voor de groepen 6, 7 en 8. Tijdens een Design Dag bedenken én bouwen leerlingen met behulp van onze Design Thinking aanpak hun eigen innovatieve oplossingen voor de gekozen Design Challenge. Iedere challenge is gekoppeld aan een Sustainable Development Goal en wordt door geïntroduceerd door onze eigen professor Dr. McCheck.

Leerlingen en leerkrachten gebruiken hierbij onze educatieve online game die vol zit met uitdagend lesmateriaal en hulp bij het design thinking proces. De ervaringen en resultaten van de leerlingen worden op speelse manier vastgelegd en leerkrachten volgen de eenvoudige instructies van de game voor het begeleiden van de design challenges.

Je kunt helemaal zelf aan de slag met een van onze challenges, maar voor leerkrachten die graag volledig ontzorgd een DesignDag organiseren is extra begeleiding in de klas natuurlijk mogelijk!

Benieuwd hoe een Design Dag er precies uit ziet? Stuur ons een bericht en we sturen je geheel vrijblijvend meer informatie toe.