Maatschappelijke impact

DesignWeek@School organiseert verrassende projecten voor organisaties die op een andere manier naar maatschappelijke vraagstukken willen kijken. Met Design Thinking bedenken we geen oplossingen voor elkaar, maar met elkaar.

In een Duurzame Design Challenge gaan jongeren vanaf 8 jaar aan de slag met het zoeken van oplossingen voor maatschappelijke en duurzame uitdagingen.

We werken samen met bibliotheken, musea, (semi-)overheden en stichtingen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw organisatie of voor een offerte op maat.

Tijdens de  Duurzame Design Challenge gaan deelnemers zelf innovatieve oplossingen bedenken en prototypes maken voor een duurzame challenge aan de hand van onze design thinking aanpak.

Samen kiezen we een thema dat goed aansluit bij de doelstelling van je organisatie. Bijvoorbeeld: “Hoe zorgen we voor meer participatie van jongeren in onze stad?” of “Hoe voorkomen we eenzaamheid bij ouderen?”.

Elke Duurzame Design Challenge start met een virtuele reis in ons VR-ruimteschip, waarbij deelnemers ontdekken wat duurzaamheid is, en welke spelregels gelden voor duurzame keuzes.

Afhankelijk van de vraag van je organisatie maken we een programma op maat: van enkele uren kennismaken tot een traject van enkele dagen.

Testimonials

Derekterhofstede

Derek ter Hofstede – Nextview

DesignWeek@School is een geweldige manier om kinderen spelenderwijs in aanraking te laten komen met IT. Ik help daarom elke keer weer met veel plezier mee aan DesignWeek@School. Het geeft veel voldoening om te zien dat kinderen het erg leuk vinden om oa robots, apps te programmeren en te ontwikkelen. De docenten verbazen zich vaak over hoe eenvoudig het eigenlijk is. Zo stomen we kinderen met veel plezier klaar voor de 21ste eeuw!

JudithHeesen

Judith Heesen – Provincie Limburg

Voor Dutch Earthweek heeft DesignWeek@School een workshop op maat ontwikkeld. Tijdens de eendaagse workshop zijn wij aan de slag gegaan met de afvalproblematiek. Een enorm succes! Een intensieve, maar enorm leuke dag voor zowel de kinderen als ook de aanwezige volwassenen. Floor en Jan-Willem wisten hun enthousiasme snel over te brengen op alle deelnemers. Hartelijk dank hiervoor!

Onderwijsteam Montessorischool – Castricum

Heel veel dank voor een super inspirerende week!

harold donkers

Harold Donkers – Adjunct directeur OBS Brandevoort – Helmond

Onze DesignWeek was het startpunt voor enkele mooie stippen aan de horizon. We ervaren dat dit in een enorme stroomversnelling is geraakt, door dit proces samen vorm te geven met de Designweek@school. Doordat we gericht en actief ons netwerk aan het uitbreiden zijn, ontstaan er nieuwe kansen en mogelijkheden voor samenwerking met (educatieve) partners zoals ouders, lokale bedrijven en andere organisaties. De samenwerking met DesignWeek@School ligt hier mede aan ten grondslag. Mooi om te ervaren dat we als echte partners optrekken in dit proces. Complimenten aan DesignWeek@school!

Miron Hageman

Miron Hageman – Directeur OBS de Koningslinde – Vught

“Als ik het voor het zeggen had dan zou ik zeggen, implementeer de DesignWeek@School op alle scholen. Het creatief denken, oplossingen bedenken, samenwerken …alles komt eigenlijk samen bij design thinking, computational thinking en programmeren wat we deze week gedaan hebben.”